Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: André Nolden (bariton) en Herman Lodder (orgel)

Datum
woensdag 1 mei 2019
Tijd
Serie
Inloopconcerten universiteitsorgel 2019
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

André Nolden (bas-bariton) en Herman Lodder (orgel) geven een Inloopconcert in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden met thema "Bach en Händel".
André Nolden begon op achtjarige leeftijd met zingen in een jongenskoor in de kerk. Later leerde hij in een Schola Cantorum de Gregoriaanse muziek kennen en volgde zanglessen bij Ellen Looyestijn en Joke Voerman.

Herman Lodder is hoofdorganist van de Dorpskerk in Voorschoten. Hij studeerde kerkmuziek in Amsterdam bij o.a. Willem Vogel en specialiseerde hij zich in Franse barokmuziek bij Ewald Kooiman en Bach interpretatie bij Klaas Bolt.  Als organist en pianist verzorgt hij al vele jaren concerten in de regio en treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Vanaf 2000 maakt hij deel uit van de “Musici rond het Academieorgel” gelieerd aan de Universiteit van Leiden.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.