Universiteit Leiden

nl en

Debat

De Grote Europashow met de Kiesmannen

Datum
dinsdag 14 mei 2019
Tijd
Locatie
Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
2311 CS Leiden
Zaal
Grote Zaal

Een avond waarin je met een spetterende verkiezingsshow wordt wijsgemaakt in de Europese politiek.

De Italianen willen alleen maar spenden, de Polen en Hongaren breken de rechtsstaat af en de Britten gaan weg. Tegelijkertijd roept Macron op tot een Europese Renaissance, wordt Rutte steeds enthousiaster over Europese samenwerking en wil Frans Timmermans zelfs president van de Europese Commissie worden.

Op 23 Mei zijn volgens velen de belangrijkste Europese Verkiezingen ooit. Vroeger stond de EU voor vrede en veiligheid; maar nu? Heb jij enig idee welke kant we op moeten gaan? Of heb je eigenlijk geen idee hoe het allemaal in elkaar zit?

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

De Grote Europashow

De Plaatselijke Kamer van Verenigingen, L.S.V. Minerva, L.V.V.S. Augustinus, SSR-Leiden, V.S.L Catena en A.L.S.V. Quintus presenteren: de Grote Europashow. Stap samen met de Kiesmannen het Europese experiment in, ontrafel het Europese verhaal en verken welke kant het op moet met dit enorme project dat geen duidelijke richting lijkt te hebben.

De Kiesmannen loodsen je door de Brusselse jungle: waarom bestaat de EU? Hoe werkt de EU? Waar kan je op stemmen en welke koers kiezen de verschillende partijen op thema’s als klimaat, migratie en de toekomst van de Europese Unie? In één avond sleuren de Kiesmannen je tijdens een interactieve verkiezingsshow vol verrassingen door het politieke moeras, zodat jij op 23 mei geïnformeerd het stemhokje in kan stappen.

De Kiesmannen zijn twee Amsterdamse vrienden (Dylan Ahern & Jochem Jordaan). Na eerdere uitverkochte verkiezingsshows in o.a. Paradiso Amsterdam en de Stadsschouwburg Groningen gaan ze nu op tournee door heel Nederland om jongeren te mobiliseren voor de Europese Verkiezingen.

#ProveThemWrong

Tijdens de vorige Europese verkiezingen van 2014 ging slechts 18% van de Nederlandse jongeren stemmen. Dat moet dit jaar anders. Let’s #ProveThemWrong.

Deze show wordt gesteund door Ikstemdezekeer.eu

Koop nu jouw kaartje en laat je wegwijs maken in de Europese Verkiezingen!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.