Universiteit Leiden

nl en

Lezing

ASCL Seminar: Verkiezingen in Zuid-Afrika: Is de vrijheidsdroom uitgekomen?

Datum
woensdag 1 mei 2019
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
Room SB11

Aanmelden voor dit seminar via de ASCL website.

Ter gelegenheid van de verkiezingen in Zuid-Afrika houdt Barry Gilder een lezing. Barry Gilder is een van de belangrijkste anti-apartheidstrijders van Zuid-Afrika. Hij werkte eind jaren 90 voor de geheime dienst, en vanaf begin 2000 voor de Nationale Inlichtingendienst. Hij is tegenwoordig Operationeel Directeur van de Mapungubwe Institute for Strategic Reflection (MISTRA) in Zuid-Afrika.

Barry Gilder zal o.a. spreken over zijn succesvolle roman 'The List'. The List vertelt het verhaal van een groep veteranen van MK (uMkhonto weSizwe), leden van de ANC-inlichtingendienst en van de post-apartheid Inlichtingendienst, die in een hoogst geheim team worden samengebracht door de pas verkozen President. Taak: uitzoeken of er nog restanten van het veiligheidsapparaat van tijdens de apartheid actief zijn die de radicale veranderingen die de President wil doorvoeren dreigen te saboteren.

Meer informatie over het seminar.  

Voorafgaand aan dit seminar vindt een bijeenkomst voor Afrika-journalisten plaats. Op het programma staan diverse korte lezingen en 'speeddaten' met onderzoekers van het Afrika-Studiecentrum. Meer informatie en aanmelden voor de journalistenbijeenkomst. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.