Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Seminar

ASCL Seminar door James Ferguson: Presence and social obligation: An essay on the share

Datum
donderdag 16 mei 2019
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
Room 1A01

 

James Ferguson geeft een lezing over zijn inzichten m.b.t. nieuwe manieren waarop in Afrikaanse samenlevingen de sociale verantwoordelijkheid voor hulpbehoevenden wordt vormgegeven. Terwijl in veel Afrikaanse samenlevingen de natiestaat in toenemende mate een rol speelt in het opzetten van systemen van onderlinge hulp en sociale zekerheid, blijkt dat deze zich vaak beperken tot hen die als burger/ingezetene van die natiestaat worden gezien. Ferguson onderzoekt ontwikkelingen die sociale verantwoordelijkheid wijder en meer inclusief definiƫren dan wat door die beperkingen van de natiestaat mogelijk is.

Aanmelden voor dit seminar.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.