Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Theoterrorisme? Religieuze motivatie en vrijheid van meningsuiting

Datum
donderdag 11 april 2019
Tijd
Locatie
Allard Pierson Museum
Oude Turfmarkt 129
1012 GC Amsterdam
Zaal
Nina van Leerzaal

Hoe moeten we spreken over de beweegredenen achter terrorisme? Het is een vraag die regelmatig terugkeert in nieuws, politiek en wetenschap. Na de bedreiging van een Deense cartoonist, en de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, stonden overheden en burgers pal voor het recht van vrije meningsuiting. Maar de oordelen over godsdienst en ideologie werden niet altijd verdedigd. Hoe ver mogen zulke uitspraken gaan? En andersom: moeten we religieuze beweegredenen onderzoeken en bespreken? En kan dat zonder overmatige aandacht aan de linker- of rechterkant van de politiek te ontlokken?

Meer informatie over deze lezing en het aanmelden daarvoor leest u op de site van Spui25.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.