Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Symposium Leidschrift: Koloniaal Residu

Datum
maandag 15 april 2019
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Ieder jaar organiseert Stichting Leidschrift een gratis toegankelijk symposium. Dit jaar staat het symposium in het teken van ons koloniale verleden en hoe dit koloniale verleden nog altijd invloed heeft op de hedendaagse Nederlandse samenleving en maatschappij. Hoe beschouwen wij dit verleden en hoe gaan wij ermee om? Hoe vormt ons koloniale verleden een Nederlandse identiteit? Ook de wijze waarop de Nederlandse museumwereld de koloniale geschiedenis plaatst en duidt zal op dit symposium de revue passeren.

Wij van Stichting Leidschrift willen iedereen graag uitnodigen om te komen luisteren naar onze sprekers en om zich aan het einde van de avond te mengen in een open discussie.

De deuren van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden zullen op maandagavond 15 april voor iedereen wagenwijd openstaan! Het Lipsius gebouw bevindt zich op loopafstand van het centraal station van Leiden (Cleveringaplaats 1, 2311 BD, Leiden). Hier zal vanaf 18:45 de inloop voor het symposium Koloniaal Residu van start gaan. De toegang (evenals de koffie en thee vooraf) is volledig gratis en aanmelden is niet nodig. 

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.