Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Paleontologische stadswandeling voor biologie-alumni

Datum
vrijdag 5 april 2019
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Studievereniging de Leidse Biologen Club (LBC) organiseert op vrijdag 5 april een middag voor Biologie-alumni. Hiermee biedt de vereniging alumni de mogelijkheid met elkaar in contact te komen en kennis uit te wisselen. Daarnaast probeert het bestuur samen met alle alumni zoveel mogelijk informatie rondom de vereniging en de studie Biologie in Leiden te verzamelen. Dit met oog op het honderdjarig bestaan van de vereniging over vijf jaar.

Fossielen spotten in binnenstad Leiden

De middag begint met een korte, paleontologische stadswandeling. Hierbij gaan we op zoek naar fossielen in de binnenstad van Leiden. Deze excursie wordt geleid door de Britse paleontoloog Steve Donovan, die sinds 2001 onderzoeker van mesozoïsche en paleozoïsche macro-invertebraten is bij Naturalis. Veel van zijn stagiaires hebben onder zijn begeleiding onderzoek gedaan naar de stadsfossielen in Leiden. Zijn kennis hierover is dus zeker niet gering! Hij is zelf opgeleid aan de universiteiten van Manchester en Liverpool aan het departement van geologie. Naast al zijn onderzoek is hij ook redacteur bij Scripta Geologica. 

Verhalen uit de oude doos

Hierna is er een reeks korte presentaties over de geschiedenis van de LBC en de opleiding Biologie in Leiden. Heb je leuke foto’s, anekdotes of zou je graag een praatje willen geven op deze middag, stuur dan een e-mail naar bestuur@leidsebiologenclub.nl.

Borrel en diner voor wie wil

Aansluitend is er een gratis borrel, waarbij je onder genot van een drankje ook oude foto’s kan bekijken. Het bestuur wil graag gezamenlijk met geïnteresseerden aansluitend wat eten in het centrum van Leiden. Dit is op eigen kosten. Hierover volgt meer informatie na de aanmelding.

Programma

15.45 - 17.00      Paleontologische stadswandeling
17.00 - 18.00     Korte presentaties over geschiedenis LBC en Biologie Leiden
18:00                  Gratis borrel en aansluitend diner voor geïnteresseerden (op eigen kosten)

Aanmelden

Geïnteresseerd? Meld je aan! De kosten voor de avond zijn 7,50 euro. Dit bedrag kan aan de deur met pin betaald worden. Deelname is gratis voor LBC-reünistleden. Alumni hebben de mogelijkheid om meteen LBC-reünistlid te worden en kunnen dan gratis meedoen met deze activiteit.

Aanmelden

LBC-netwerkmogelijkheden voor Leidse Biologen

Jaarlijks worden door de LBC minimaal twee evenementen georganiseerd, waarbij álle Biologie-alumni (afgestudeerden en gepromoveerden) welkom zijn. Hiermee wil de LBC hen gelegenheid geven om met elkaar in contact te komen, maar ook om terug in contact te komen met de opleiding Biologie in Leiden. Door reünistlid van de LBC te worden kun je gratis of voordeliger naar deze en andere netwerkactiviteiten, zoals de LBC-symposia. Ook als je niet eerder lid bent geweest van de LBC ben je van harte welkom om lid te worden!

Lid worden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.