Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Oortborrel Vereniging Oud-Sterrewachters

Datum
woensdag 17 april 2019
Tijd
Locatie
Barrera
Rapenburg 56
2311 EX Leiden

Traditiegetrouw houdt de Vereniging Oud-Sterrewachters (VO-S) een borrel voorafgaand aan de jaarlijkse Oortlezing.

Ontmoeten en bijpraten

Bij de VO-S staat het leggen en onderhouden van contact tussen oude en huidige Leidse Sterrewachters centraal. De VO-S creëert daarom voor haar leden en alle andere geïnsteresseerden die verbonden zijn of waren aan de Sterrewacht Leiden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje elkaar te ontmoeten en met elkaar bij te praten. De borrel vindt plaats in café Barrera zodat alle aanwezigen gezamelijk het Rapenburg kunnen oversteken naar het Academiegebouw, waar de Oortlezing plaatsvindt.

Kom ook!

Ook niet-VO-S leden zijn van harte welkom aan te sluiten bij deze borrel, mits ze Sterrenkunde in Leiden hebben gestudeerd of  werken of gewerkt hebben bij Sterrewacht Leiden. De kosten voor niet-leden zijn 5 euro, maar er is ook de mogelijkheid om direct lid te worden van de VO-S waardoor de borrel gratis is. Van te voren aanmelden is niet nodig.

Oortlezing 2019: Starquakes and Exoplanets in our Milky Way

Just as with our Sun and Earth, the lives of other stars and their exoplanets are intimately connected. By knowing more about a star, we can learn more about the planets circling it and their ability to contain life. One particular star phenomenon that can give us incredible accurate insights is starquakes: smooth shakings of a star due to internal rearrangements.

Lees meer en aanmelden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.