Lezing | Me, Asian?!

LUC The Hague - Ik, Aziatisch?!: Schrijven over Azië in de 21ste Eeuw

24 april 2019
Deuren openen om 18:45 uur; Evenement start om 19:00 uur.
Anna van Buerenplein
Anna van Buerenplein 301
2595 DG The Hague

Schrijvers over Azië-Europa Relaties

Op 24 april vindt de volgende bijeenkomst van de serie “Ik, Aziatisch?!” plaats op het Leiden University College. We hebben vier schrijvers te gast die met hun achtergrond en in hun werk de relatie tussen Azië en Nederland belichamen en beschrijven. De vier schrijvers zijn:

• Gustaaf Peek, Nederlandse scenarioschrijver en auteur van  verschillende boeken waaronder Dover (2008).
  • Karen Kao, Amerikaanse auteur van onder andere Dancing Girl and the Turtle (2017).
  • Huan Hsu, Amerikaanse journalist en auteur van onder andere The Porcelain Thief (2015).
  • Naema Tahir, Nederlands-Pakistaans-Britse auteur van onder andere Brieven in Urdu (2016).

Programma

De avond bestaat uit twee delen. In het eerste deel ene paneldiscussie tussen de vier schrijvers over thema’s zoals wat het betekent om een ‘Aziatische’ schrijver te zijn, wat en waar het ‘echte’ Azië is, hoe de relaties tussen Azië en Nederland in hun werk terugkomt, en welke uitdagingen en beperkingen zij ervaren in het vertegenwoordigen van een Aziatisch perspectief. Elke schrijver zal een opening van 5 minuten geven waarna het panel met elkaar en met het publiek in discussie gaat over de genoemde thema’s. In deel twee leiden de schrijvers ieder een deelsessie waarin in kleinere groepen gesproken kan worden over de onderwerpen die naar aanleiding van de paneldiscussie naar voren komen. Daarna genieten we zoals gewoonlijk van Aziatische hapjes en drankjes in de College bar!

Meld je hier aan!