Lezing 'Vrijheden in strijd'

Nationaal Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG Dordrecht

Op woensdagavond 3 april vindt in het Onderwijsmuseum in Dordrecht een lezing plaats over het dilemma tussen individuele vrijheid en groepsidentiteit in het onderwijs. Pieter Slaman, onderwijs- en beleidshistoricus, spreekt hierover in het kader van 100 jaar vrijheid in het onderwijs.

In Nederland is lang gestreden voor de vrijheid van groepen om hun eigen waarheid in het onderwijs uit te dragen en voor elk individu om vrije en gelijke toegang te krijgen tot alle kennis, cultuur en vaardigheden. De lezing gaat in op de onmogelijke keuze tussen individuele vrijheid en groepsidentiteit.

Over de spreker

Pieter Slaman is onderwijs- en beleidshistoricus, en docent aan de Universiteit Leiden. In september verscheen In de regel vrij. 100 jaar politiek rond onderwijs, cultuur en wetenschap (2018), dat hij onder meer schreef met Jacques Dane en dat stilstond bij het honderdjarig bestaan van het ministerie van onderwijs.

Deelname € 7,50 per persoon.
Aanmelden is vereist en kan per e-mail info@onderwijsmuseum.nl, telefonisch via 078-6326820 of direct via het formulier op de website van het museum.