Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Jos van der Kooy (orgel)

Datum
woensdag 17 april 2019
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Jos van der Kooy speelt van Ritter de Sonatina in d moll en van Bach “O Mensch, bewein dein Sünde gross”, “Vor deinen Thron tret' ich hiermit” en de Fantasia et Fuga in a moll.

Jos van der Kooy is cantor en organist van de Westerkerk in Amsterdam. Ook is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in ’s-Gravenhage. In diezelfde stad doceert hij orgel en improvisatie aan het Koninklijk Conservatorium. Tevens is hij verbonden aan de Universiteit Leiden. Tot 2017 was hij stadsorganist van het wereldberoemde Müllerorgel  in de Grote – of Sint Bavokerk  te Haarlem.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.