Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Arthur Klaassens (lupofoon) en Geerten van de Wetering (orgel)

Datum
woensdag 24 april 2019
Tijd
Serie
Inloopconcerten universiteitsorgel 2019
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Arthur Klaassens (lupofoon) en Geerten van de Wetering (Flentrop-orgel) voeren muziek uit van o.a. Johann Sebastian Bach en Louis de Caix d'Hervelois uit de Franse barokperiode. De lupofoon is een soort hobo.

Arthur is op 9-jarige leeftijd begonnen met hobo spelen bij Ali Groen. In 2014 heeft hij zijn master-examen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaald met een 9.5 met onderscheiding. Hij heeft met verschillende orkesten gesoleerd. In 2009 was Arthur finalist van het Stichting Jong Muziektalent Nederland concours. Bovendien ontving hij in dat zelfde jaar meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours.  
Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Geerten studeerde orgel (bij Jos van der Kooy), kerkmuziek en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen (20e-eeuwse muziek en improvisatie). Geerten is organist van de Kloosterkerk en tevens actief als koordirigent. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (Oostenrijk) en Westfalen (Duitsland) en winnaar van het Internationaal Improvisatie Concours Haarlem 2018. Vorig jaar verscheen eveneens zijn eerste solo-cd. Geerten heeft een breed repertoire, met een focus op 20e eeuwse muziek, en concerteert in binnen- en buitenland. Ook werkt hij regelmatig samen met koren, ensembles en orkesten.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Geerten van de Wetering.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.