Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Dirk van Ecklezing: 'Stad en Universiteit'

Datum
zondag 28 april 2019
Tijd
Toelichting
Zaal open om 13.30 uur
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
Zaal 051

Over de relatie tussen de universiteit en de Leidse samenleving gedurende deze 444 jaar valt veel te zeggen. Op zondag 28 april zoomen we in op de afgelopen eeuw. Dan vindt de jaarlijkse Dirk van Ecklezing plaats georganiseerd door de Historische Vereniging Oud Leiden. Dit keer sluit deze aan bij de 444ste verjaardag van de Universiteit Leiden. Natuurlijk geeft de Commissie Dirk van Eck daar haar eigen invulling aan. Het thema is de relatie tussen de universiteit en de Leidse samenleving. Die wordt dit keer niet ingevuld met één lange lezing, maar met vier korte inleidingen.

De lezingen duren ieder ongeveer een kwartier. Na afloop is er natuurlijk gelegenheid tot vragen en discussie, en waarschijnlijk de mogelijkheid om in meer ongedwongen sfeer verder te praten.

De toegang is gratis. 

Het volledige programma

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.