Universiteit Leiden

nl en

Lezing

CPP jaarlijkse lezing met Tommie Shelby: “Prison Abolition: the limits of functional critique”

Datum
donderdag 18 april 2019
Tijd
Locatie
P.J. Veth
Nonnensteeg 1-3
2311 VJ Leiden
Zaal
1.01

Op donderdag 18 april organiseert het Centre of Political Philosophy een lezing van

Tommie Shelby

Tommie Shelby

Over de lezing

Gevangenissen zijn problematische instellingen. Velen zijn van mening dat ze gevangenen alleen maar slechter maken en niet bijdragen aan een veiliger samenleving. Anderen zijn juist van mening dat het gevangenis regime te ‘soft’ is en onvoldoende afschrikwekkend. Sommige radicale denkers in de USA stellen dat gevangenissen zo disfunctioneel zijn dat ze beter helemaal afgeschaft moeten worden. Shelby zal de kritiek van deze denkers tegen het licht houden en zo nagaan of en wat voor hervorming van het gevangenissysteem wenselijk is.

Over Tommie Shelby

Tommie Shelby is Caldwell Titcomb Professor of African and African American Studies and of Philosophy aan Harvard University. Hij is auteur van Dark Ghettos: Injustice, Dissent, and Reform (2016); We Who Are Dark: The Philosophical Foundations of Black Solidarity (2005) en samensteller (met Derrick Darby) van Hip Hop and Philosophy: Rhyme 2 Reason (2005). Daarnaast heeft hij tal van artikelen en hoofdstukken op zijn naam staan op het gebied van Africana en African-American wijsbegeerte.

Tommie Shelby is een belangrijke filosofische stem in het hedendaagse debat over racisme en de rassenproblematiek in Noord-Amerika. Het is de eerste keer dat hij naar Nederland komt.

De lezing is gratis en staat open voor iedereen. Voor meer informatie, zie de website van het Centre for Political Philosophy of neem contact op met dr. Dorota Mokrosinska: d.m.mokrosinska@phil.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.