Workshop In Contact met Collecties - Geschiedenis van de Fotografie

Witte Singel 27
2311 BG Leiden
Vossiuszaal

Op maandag 13 mei wordt voor het belangstellende publiek een workshop rond de geschiedenis van de fotografie georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats in de Universiteitsbibliotheek, Witte Singel 27 te Leiden.

Unieke ervaring

Tijdens de workshop brengt Maartje van den Heuvel u in aanraking met de brede fotocollectie van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Speciale aandacht zal er zijn voor de materialen, technieken en procedés die werden gebruikt door fotografen van 1938 tot het heden. Met welk doel werden deze technieken ingezet? Wie waren de vakmensen die deze methoden toepasten? Hoe gebruiken hedendaagse fotografen deze historische procedés om hun kunst te verrijken? U zult niet alleen antwoord krijgen op deze en andere vragen maar de stukken ook zelf kunnen bestuderen terwijl u de uitleg krijgt.

Programma

Voor deze workshop is geen specifieke voorkennis vereist. Na een korte introductie en instructie kan het publiek onder toezicht een representatieve selectie foto’s uit de collecties van de UBL zelf raadplegen. Hierbij zal door Maartje van den Heuvel tekst en uitleg worden gegeven.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot donderdag 9 mei om 17.00. Gebruik de onderstaande aanmeldknop, stuur en email naar aanmelding@library.leidenuniv.nl (o.v.v. In contact met collecties - fotogeschiedenis en uw naam) of bel: 071-527 2832

Meld je nu aan!