Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Public Affairs Programma: Verdiepingspakket Netwerken en Omgeving

Datum
maandag 7 oktober 2019 - dinsdag 5 november 2019
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Omschrijving

Het verdiepingspakket netwerken en omgeving is een verdiepend programma over coalitievorming, strategisch omgevingsmanagement, reputatiemanagement en PA in transities. U ontmoet interessante sprekers uit de wetenschap, bedrijfsleven en openbaar bestuur en leert van hun visie op public a­ffairs en netwerken.

Module 1: Public Affairs in Perspectief

Na een enerverende kennismaking kijken we naar de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied Public Affairs. We nemen u mee in de analyse van de body of knowledge van een public affairs professional. Eveneens kijken we naar de ontwikkelingen van het vak voor de toekomst.  Vervolgens gaan we in op public affairs in transities. Een aantal aansprekende praktijkvoorbeelden passeren de revue. Aan de hand hiervan wordt u meegenomen in het krachtenveld dat zich rondom grote transities ontvouwt.

Onderhandelen en beïnvloeden behoren tot de standaard competenties van succesvolle PA-professionals. Tijdens het tweede gedeelte van deze module behandelen we verschillende onderhandel- en beïnvloedingstechnieken.

Module 2: De kracht van netwerken

Deze module staat in het teken van de kracht van netwerken. We kijken naar de vraag en aanbod in belangenvertegenwoordiging en de waarde van coalitievorming. Dit alles vertalen we vervolgens naar uw eigen praktijk. Hoe kunt u bijvoorbeeld uw netwerk inzetten voor regie en draagvlak? En hoe verhoudt uw netwerk zich met uw huidige en toekomstige strategie? Daarnaast bekijken we uw reputatie door de ogen van uw stakeholders. Hoe zet u contacten om in nuttige actoren voor uw organisatie? Het tweede gedeelte van deze module maakt u kennis met de filosofie onder Strategisch Omgevingsmanagement (SOM), de Mutual Gains Approach. SOM is een combinatie van stakeholdermanagement en issuemanagement. Deze aanpak helpt bij het ontwikkelen van een gestructureerde aanpak van complexe omgevingsvraagstukken.

Meer informatie

Voor meer informatie klik hier

Meer informatie over het Public Affairs Programma

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.