Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

The Great Debate: Europe & You(th)

Datum
vrijdag 29 maart 2019
Tijd
Locatie
Huis van Europa
Korte Vijverberg 5
2513AB Den Haag

Op 29 maart 2019 vindt in het Huis van Europa het slotevenement van The Great Debate 2019: Europe & You(th) plaats. Carla Joosten, oud-correspondent EU en huidig politiek redacteur voor Elsevier, trapt het evenement af met haar openingsspeech. Wat zijn de grootste problemen binnen de Europese Unie? En hoe wordt daar vanuit Den Haag tegenaan gekeken?

Jongeren en Europa

Daarna gaan kandidaten van verschillende Nederlandse politieke partijen in debat met de leerlingen van Pre-University Leiden over de toekomst van de Europese Unie. Hadden de stemmen van jongeren zwaarder moeten tellen bij het Brexit-referendum?  Moet de Europese Unie strengere afspraken maken over het klimaatbeleid van haar lidstaten? Hoe zorgen we ervoor dat jongeren geïnteresseerd(er) raken in de Europese politiek, en misschien wel belangrijker: hoe zorgen we dat de Europese politiek geïnteresseerder raakt in jongeren? Op deze vragen gaan we tijdens de debatten een antwoord formuleren.

Aanmelden

Het evenement begint om 15.00 uur en zal duren tot ongeveer 17.30 uur. Vervolgens is er nog een korte afsluitende borrel om na te praten over de felle debatten en de besproken thema’s. Iedereen is welkom en toegang is gratis. Aanmelden kan via het online formulier of door te mailen naar pre@ha.leidenuniv.nl.

Meld je nu aan!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.