Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Rechtshistorische benadering van het leerstuk van de imprévision

Datum
donderdag 21 maart 2019
Tijd
Toelichting
Vanaf 17:30 uur is er een borrel op de rechter A-vleugel op de tweede verdieping van het KOG.
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
B0.41

Op 21 maart organiseert Philips van Leyden b.p. een lezing, waarin Prof. mr. dr. W.H. van Boom het leerstuk van de imprévision (de leer van de onvoorziene omstandigheden) rechtshistorisch zal benaderen. 

Hoewel Nederland zich in de tijd van de Eerste Wereldoorlog neutraal opstelde, had de internationale oorlogssituatie wel voeten in de Nederlandse aarde, zeker ook in de nog relatief verse klei waaruit ons nieuwe juridische fundament was gevormd. Prof. van Boom zal ons vertellen hoe de weerbarstige realiteit van de oorlog de nodige sporen heeft achtergelaten in onze juridische wereld.

De avond begint traditiegetrouw om 17:30 uur met een borrel op de rechter A-vleugel op de tweede verdieping van het KOG. Vervolgens zal de lezing zelf gehouden worden om 18:30 uur in zaal B041.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.