Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Open Lezing Mordenate College 2019 door procureur-generaal mr. Jos Silvis

  • de heer mr. Jos Silvis (procureur-generaal bij de Hoge Raad)
Datum
donderdag 21 maart 2019
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
Lorentzzaal (A1.44)

Rechterschap

Jaarlijks opent het Mordenate College zijn deuren waarbij alle geïnteresseerden van harte welkom zijn. De Open Lezing is een evenement waarin een gerenommeerd spreker wordt uitgenodigd om studenten van de faculteit en andere geïnteresseerden te woord te staan. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door mr. Jos Silvis, procureur-generaal bij de Hoge Raad en oud-rechter van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Hij zal spreken over rechterschap, en vraagstukken behandelen zoals het onderscheid tussen rechterschap en andere juridische beroepen, bijzondere ethische grenzen voor een rechter en rechterschap in combinatie met de vrijheid van meningsuiting. Mr. Silvis zal mede op basis van persoonlijke ervaringen in gaan op deze vragen in dit college.

De lezing vangt aan om 17:00 in de Lorentzzaal (inloop 16:30). Na afloop vindt er een borrel plaats. Iedereen is van harte uitgenodigd! 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.