Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Mensenhandel in Nederland

Datum
dinsdag 12 maart 2019
Tijd
Serie
In de collegebank bij prof. Cleveringa
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Al haar hele carrière zet Corinne Dettmeijer-Vermeulen zich in voor de bescherming van slachtoffers en de vervolging van daders. Als Nationaal Rapporteur hield ze van 2006 tot eind 2017 de regering op de hoogte van de aard en omvang van mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen in Nederland. Ze monitorde de effecten van het overheidsbeleid en deed aanbevelingen om de aanpak te verbeteren. Bij het uitspreken van haar Cleveringa-oratie had zij het over ‘Mensenhandel in 2018: over recht, vrijheid en verantwoordelijkheid´ en ze roept de maatschappij, maar ook de individuele burger op om verantwoordelijkheid te nemen en nog meer te doen aan preventie en bestrijding. In deze lezing wordt duidelijk dat mensenhandel zeker niet alleen in de rest van de wereld plaatsvindt, maar ook hier in Nederland. Want om mensen meer betrokken te maken met dit onderwerp is voorlichting nodig. Niet alleen door middel van cijfers en data, maar ook door verhalen achter die cijfers.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.