Lezing | Kaiser Lente Lezing

The Once and Future Moon?

• James Carpenter (ESA-ESTEC)
30 maart 2019
Serie
Kaiser Lente Lezingen 2019
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Direct aanmelden

Let op: deze lezing is in het Engels

The Once and Future Moon?

James Carpenter of ESA-ESTEC will talk about the past and future of exploration on the Moon, focusing on the science we learned from Apollo, what we’ve learned since and how this prepares us for the exciting international activity to come.

Programma

De lezing start om 14:00 en is bedoeld voor algemeen publiek. Na de lezing is er 15 minuten lang gelegenheid om vragen te stellen. Voor wie wil, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de Oude Sterrewacht.

13:15  Ontvangst met koffie, thee en koekjes
14:00 Lezing (incl. 15 minuten publieksvragen)
15:15  Rondleiding door de Sterrewacht
16:00  Sluitingstijd Sterrewacht

Tickets

De kaarten voor de lezing kosten €4,- per persoon. Wanneer je ook een rondleiding wil doen, kan je een combi-ticket kopen voor €8,-.

Vier zaterdagen vol met astronomie

Het Leidsch Astronomisch Dispuut 'F. Kaiser' en de Oude Sterrewacht Leiden organiseren ook dit jaar weer de Kaiser Lente Lezingen, de jaarlijkse serie lezingen voor het algemeen publiek. Hierbij komen vier experts van zowel de Universiteit Leiden als andere universiteiten naar de Oude Sterrewacht om een lezing te geven over een centraal thema, ter promotie van de sterrenkunde.

In teken van het 50-jarige jubileum van de maanlanding is het thema dit jaar ‘de Maan’.