Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Kaiser Lente Lezing

Moons Beyond the Solar System

Datum
zaterdag 23 maart 2019
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Let op: Deze lezing is in het Engels

There are over 170 moons in our Solar System, ranging from ice worlds through to rocky surfaces. More than one shows signs of geysers and there is one with volcanic activity. It’s reasonable to assume that many planets that orbit other stars in our Galaxy have moons too. 50 years after the first Moon landing we are close to confirming the presence of exomoons around planets outside our Solar system. Leiden researcher Matthew Kenworthy will present the different ways we are looking for those exomoons. He will also explain what they can tell us about how planets and moons form and he will speculate when we will make the first positive detection.

Vier zaterdagen vol met astronomie

Het Leidsch Astronomisch Dispuut 'F. Kaiser' en de Oude Sterrewacht Leiden organiseren ook dit jaar weer de Kaiser Lente Lezingen, de jaarlijkse serie lezingen voor het algemeen publiek. Hierbij komen vier experts van zowel de Universiteit Leiden als andere universiteiten naar de Oude Sterrewacht om een lezing te geven over een centraal thema, ter promotie van de sterrenkunde.

In teken van het 50-jarige jubileum van de maanlanding is het thema dit jaar ‘de Maan’.

Programma

De lezing start om 14:00 en is bedoeld voor algemeen publiek. Na de lezing is er 15 minuten lang gelegenheid om vragen te stellen. Voor wie wil, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de Oude Sterrewacht.

13:15  Ontvangst met koffie, thee en koekjes
14:00 Lezing (incl. 15 minuten publieksvragen)
15:15  Rondleiding door de Sterrewacht
16:00  Sluitingstijd Sterrewacht

Tickets

De kaarten voor de lezing kosten €4,- per persoon. Wanneer je ook een rondleiding wil doen, kan je een combi-ticket kopen voor €8,-.

Direct aanmelden

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.