Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Public Affairs Programma: Introductiepakket

Datum
zondag 8 september 2019 - maandag 9 september 2019
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Omschrijving

Het introductiepakket bestaat uit drie onderdelen, het intakegesprek, de introductiemodule en intervisie.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de introductiemodule of een verdiepingspakket voer je een persoonlijk intakegesprek van ongeveer 45 minuten met de programmaleider. Je bereidt dit gesprek voor door een formulier in te vullen dat je tijdens de intake bespreekt. Tijdens dit gesprek komen jouw leerdoelen aan bod en licht je toe wat je van de leergang verwacht.

Het intakegesprek is niet bedoeld om te beoordelen of dit de juiste opleiding voor jou is. Als hierover twijfel bestaat, neem dan voorafgaand aan je inschrijving contact op met de programmaleider.

Introductiemodule

Tijdens de introductiemodule maak je kennis met je medecursisten en staat de dagelijkse praktijk van public affairs en het lobbyen centraal. We starten vanuit een heldere definitie op public affairs. Je krijgt meer inzicht in de positie, het netwerk en de aanpak van de PA-professional. Bovendien krijg je veel voorbeelden uit de praktijk te zien van do's en dont’s.

Intervisie

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij je een beroep doet op je mededeelnemers om mee te denken over persoon- en functiegebonden vraagstukken en knelpunten uit je eigen werksituatie. Dit meedenken gebeurt niet door het aandragen van oplossingen maar door het stellen van vragen om zo met behulp van eigen analytisch en probleemoplossend vermogen zicht te krijgen op het ingebrachte probleem en hoe hierin te handelen.

Een intervisiegroep bestaat uit 5 personen en een sessie duurt 1,5 uur. Je krijgt van ons 3 begeleide sessies aangeboden waarin je jezelf de intervisiemethode eigen maakt. Daarna kun je eventueel zelf met je groep de intervisie toe blijven passen.

Meer informatie

Voor meer informatie klik hier

Meer informatie over het Public Affairs Programma

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie