Lezing | Gastcollege

Omgaan met Politieke Tegenkracht | Chris Fonteijn (Oud- Voorzitter Autoriteit Consument en Markt)

13 maart 2019
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
Zaal 3.60

Gastcollege

Chris Fonteijn heeft het in zijn gastcollege over politiek- ambtelijke verhoudingen in de praktijk. Wat betekent de onafhankelijkheid van een toezichthouders als de Autoriteit Consument Markt in kwesties met een politieke lading? Hoe is de relatie met de top van het departement? Fonteijn brengt het gesprek tot stand over het maken van persoonlijke keuzes en het omgaan met politieke tegenkracht.

Biographie

Chris Fonteijn studeerde aan de Universiteit Leiden. Na een carrière in de advocatuur werd Chris Fonteijn in 2005 benoemd als Collegevoorzitter van de OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit). In 2011 volgde het voorzitterschap van BEREC (het Europese samenwerkingsverband van telecomtoezichthouders) en de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit). Fonteijn werkte sinds de oprichting bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).