Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Famelab - Voorronde Universiteit Leiden

Datum
donderdag 7 maart 2019
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Welke jonge wetenschappers kunnen het beste hun onderzoek uitleggen in drie minuten en mogen Leiden vertegenwoordigen in de landelijke finale? Kom kijken bij de voorrondes voor Famelab op 7 maart. Een middag waarin je in vogelvlucht dwars door de wetenschap gaat!

Zo'n twaalf jonge wetenschappers van de Universiteit Leiden houden elk een korte presentatie - maximaal drie minuten - over hun onderzoek. Zonder powerpoint of video, ze mogen slechts twee voorwerpen meenemen ter ondersteuning. Wie van hen weet het publiek en de jury het meeste te boeien? Uiteindelijk mogen twee van de Leidse deelnemers naar de nationale finale van Famelab.

Na afloop van de presentaties en het juryoordeel is er een borrel, waar publiek en deelnemers verder kunnen praten. Je kunt gratis komen kijken, wel graag even aanmelden vooraf. Let op: de voertaal van de competitie is Engels.

 

 

In vogelvlucht door de wetenschap: Famelab!

Kom naar de Leidse voorrondes op 7 maart

FameLab is dé internationale competitie op het gebied van wetenschapscommunicatie, georganiseerd door de British Council. Jonge bètawetenschappers en (bio)medici (BSc, MSc, promovendi, postdocs) van 21 tot 40 jaar, gaan met elkaar de strijd aan om in slechts drie minuten hun onderzoek op een begrijpelijke en aansprekende manier uit te leggen aan een lekenpubliek. 

Aanmelden als publiek (gratis)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.