Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Faculteitssymposium Geesteswetenschappen: Humanities Matter

Datum
donderdag 28 maart 2019
Serie
Faculteitssymposium Geesteswetenschappen
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

De samenleving kan niet zonder geesteswetenschappen! Minister Van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, denkt na over een nieuw financieringssysteem voor universiteiten. Een financieringssysteem waarbij bezuinigd zal worden op de geesteswetenschappen. Natuurlijk zijn wij het hier niet mee eens: Humanities Matter! Op allerlei manieren zijn geesteswetenschappen dagelijks te zien in onze samenleving.  Maar wat houden geesteswetenschappen eigenlijk in? Wat voor effect hebben ze op het dagelijks leven en de maatschappij?  Zijn geesteswetenschappen alleen nuttig om het verleden te begrijpen of hebben ze ook invloed in de hedendaagse tijd?

Deze vragen zullen beantwoord worden tijdens het derde faculteitssymposium van de faculteit geesteswetenschappen wat plaats zal vinden op 28 maart. Gedurende deze dag zullen verschillende docenten en onderzoekers uit verschillende vakgebieden hun licht laten schijnen over dit thema. De dag zal geopend en afgesloten worden door twee keynote-speakers, namelijk Eveline van Rijswijk en Marlou Schrover. Bekijk hier het volledige programma.

Humanities Matter!

Ben jij erbij op donderdag 28 maart? Meld je dan snel aan voor de gratis lunch en/of het diner via het onderstaande inschrijfformulier.

Inschrijfformulier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.