Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium | Website launch

DisPLACE, een online platform met verhalen over leven met beperkingen vanuit de eigen ervaring

Datum
woensdag 20 maart 2019
Tijd
Locatie
Museum Volkenkunde, Leiden

Op woensdag 20 maart wordt in Leiden het digitale platform DisPLACE (Disability in Public Life and Cultural Expression) gelanceerd. Op DisPLACE staan verhalen over leven met beperkingen. De geschiedenis van het leven met beperkingen is namelijk nog nauwelijks beschreven en is slecht gedocumenteerd. Deze website laat zien hoe interessant en belangrijk deze geschiedenis is en waarom dit erfgoed aandacht behoeft. Het platform is gemaakt volgens het principe 'niets over ons zonder ons': in alle fasen van de ontwikkeling van de website zijn mensen met een beperking betrokken. De verhalen worden bovendien gepresenteerd op een manier die toegankelijk is voor iedereen.

De lancering van de website vindt plaats in het Museum Volkenkunde te Leiden. Vanaf 14.00 uur is de zaal open, de bijeenkomst is van 14.30 – 16.00 uur. Vervolgens zijn er nog twee andere evenementen, op dezelfde locatie: een lezing door prof. Pieter Verstraete en een vertoning van de documentaire Doof Kind. Er zijn tolken Nederlandse Gebarentaal (NGT) aanwezig.

Als u deze bijeenkomst wilt bijwonen, stuur dan een bericht aan: rethinkingdisability@hum.leidenuniv.nl. Graag ook even vermelden of u behoefte heeft aan een vertaling naar NGT, en zo ja, tot welke tijd u aanwezig bent. 

DisPLACE is een initiatief van het Netwerk Bronnen Inclusief Burgerschap en kon ontwikkeld worden door internetbureau Driebit dankzij een subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Zie voor meer informatie: www.displace.nl en http://rethinkingdisability.net/lancering-displace/.

Organisatie

Stuurgroep Bronnen Inclusief Burgerschap:
Monika Baar, Universiteit Leiden
Jacqueline Kool, Disability Studies in Nederland
Manon Parry, Universiteit van Amsterdam / Vrije Universiteit
Corrie Tijsseling, GGMD
Paul van Trigt, Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.