Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

DisPLACE, een online platform met verhalen over leven met beperkingen vanuit de eigen ervaring

Datum
20 maart 2019
Tijd
Locatie
Museum Volkenkunde, Leiden

DisPLACE (Disability in Public Life and Cultural Expression) is een online platform met verhalen over leven met beperkingen vanuit de eigen ervaring, verteld op een manier die toegankelijk is voor iedereen. Deze verhalen zijn onbekend en dagen uit om op een andere manier naar de samenleving en het verleden te kijken. De verhalen worden verteld vanuit een historisch perspectief, op een manier die toegankelijk is voor iedereen. 

De lancering van de website vindt plaats op woensdag 20 maart, in het Museum Volkenkunde te Leiden. Vanaf 14.00 uur is de zaal open, de bijeenkomst is van 14.30 – 16.00 uur. Vervolgens zijn er nog twee andere evenementen, op dezelfde locatie: een lezing door prof. Pieter Verstraete en een vertoning van de documentaire Doof Kind. Er zijn tolken Nederlandse Gebarentaal aanwezig.

Als u deze bijeenkomst wilt bijwonen, stuur dan een bericht aan: rethinkingdisability@hum.leidenuniv.nl. Graag ook even vermelden of u behoefte heeft aan een vertaling naar NGT, en zo ja, tot welke tijd u aanwezig bent. 

Organisatie

Stuurgroep Bronnen Inclusief Burgerschap:
Monika Baar, Universiteit Leiden
Jacqueline Kool, Disability Studies in Nederland
Manon Parry, Universiteit van Amsterdam / Vrije Universiteit
Corrie Tijsseling, GGMD
Paul van Trigt, Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie