Universiteit Leiden

nl en

Debat

WOinActie-debat met minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven

Datum
donderdag 14 maart 2019
Tijd
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag
Zaal
Zaal A0.06

Voorafgaand aan de landelijke onderwijsstaking van 15 maart gaan drie wetenschappers van drie verschillende universiteiten uit drie verschillende domeinen (alfa, bèta en gamma) op 14 maart in debat met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven. Ze discusiëren over diverse zorgen over het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Ook rector magnificus Carel Stolker is bij dit debat aanwezig. De discussie wordt ingeleid door Rens Bod en gemodereerd door Remco Breuker. Wetenschappers, medewerkers en studenten zijn van harte welkom bij dit debat en kunnnen zich aanmelden via het webformulier WOinActie

Het debat vindt plaatst op 14 maart van 11.15 tot 12.15 uur bij de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden in Schouwburgstraat 2, Den Haag in zaal A0.06. Er is plaats voor max. 200 personen. Elk van de drie wetenschappers begint met een pitch van 2 minuten, die wordt gevolgd door een stelling. Hierop reageert minister Van Engelshoven in 2 minuten, waarna discussie volgt tussen wetenschapper en minister in ca. 6 minuten. Daarna is er ca. 5 minuten ruimte voor vragen uit het publiek. Voor elk thema is 15 minuten uitgetrokken. De thema’s: Begrijpen wij hoe de geldstromen lopen in het WO? door Marijtje Jongsma (Radboud Universiteit) Waarom raakt men van het universitaire docentschap opgebrand? door Carlo Ierna (Leiden Universiteit, Free University Amsterdam, Radboud Universiteit) De destructieve effecten van het geloof in eindeloze competitie. door Ingrid Robeyns (Ethiek van Instituties, UU).   

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.