Universiteit Leiden

nl en

Lezing

De wijde wereld van Cornelis Pijnacker

Datum
woensdag 6 maart 2019
Tijd
Toelichting
17.30 uur borrel op A3-gang (boven het restaurant)
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
B0.31

Cornelis Pijnacker (1570-1645) is een van de kopstukken uit de vaderlandse geschiedenis. In zijn veelbewogen leven heeft Pijnacker de functie van kaartenmaker en diplomaat, maar bovenal die van hoogleraar in de Rechten vervuld.  Van hoogleraar in Leiden vertrok hij naar Groningen, waar hij hetzelfde ambt bekleedde. Later kwam hij in diezelfde hoedanigheid zelfs in Franeker terecht. Op zichzelf duidt dit al op een intrigerend levensverhaal, maar men bedenke daarbij ook nog dat zijn leven vrijwel geheel overlapt met één van de meest interessante en roerige tijden van de vaderlandse geschiedenis; de Tachtigjarige Oorlog.

Op 6 maart organiseert de rechtshistorische studievereniging Philips van Leyden b.p. een lezing waarin de drie schrijvers van de onlangs verschenen biografie over Cornelis Pijnacker, de heren Paul Brood, Gerard van Krieken en Jan Spoelder een gedeelte van zijn levensgeschiedenis voor ons zullen verhalen.

U bent allen van harte uitgenodigd. De borrel begint om 17:30 uur op de gang van de rechter A-vleugel op de derde verdieping van het KOG. De lezing zelf zal om 18:30 uur plaatsvinden in zaal B031.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.