Lezing | Seminar

ASCL Seminar Serie: 'Fear of the trader at Whitehall': UAC-Government relations in British West Africa, 1929-1941

14 maart 2019
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal 1A01

De oprichting in 1929 van de United Africa Company (UAC) vormde een keerpunt in de betrekkingen tussen bedrijven en het bewind in Brits West-Afrika. Professor Ayodeji Olukoju, Universiteit van Lagos (Nigeria), geeft aan de hand van correspondentie en geheime notulen inzicht in de verslechterende relaties tussen regering en bedrijfsleven in de regio tussen 1929 en 1939. De UAC werd uiteindelijk een onderdeel van Unilever (ook in 1929 opgericht) en bleef dat tot 1987.

Voorzitter: Prof. Chibuike Uche, Stephen Ellis Chair for the Governance of Finance and Integrity in Africa.

Meer informatie en aanmelding via de website van het Afrika-Studiecentrum Leiden.

(Foto: Gross Register Tonner 'Lafian', gebouwd in 1928 en in het bezit van de United Africa Company. (Geoff3Cae - Own work,CC BY-SA 3.0)