Universiteit Leiden

nl en

Lezing

AFGELAST - Annie Romein-Verschoorlezing door Adelheid Roosen

Datum
donderdag 7 maart 2019
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Let op: de Annie Romein-Verschoorlezing van Adelheid Roosen op 7 maart gaat niet door.
De lezing zal op een later moment alsnog plaatsvinden. Houd hiervoor onze agenda in de gaten.

Adelheid Roosen (1958) is actrice, regisseur en artistiek leider van theaterroedel Adelheid & Zina. Zij schuwt in haar theater- en filmproducties, geen enkel onderwerp: eerwraak, huiselijk geweld, (homo)seksualiteit in de Islamitische wereld, de Alzheimer van haar moeder, alles mag en móet in de openbaarheid. Dwarrelend door stadswijken en theaters ontmoette zij steeds weer nieuwe gezichten die de inspiratie vormden voor haar voortdurende zoektocht naar het kantelen van het perspectief dat wij hebben op de Ander, de ogenschijnlijke vreemde.

Voor haar baanbrekende, internationale theaterwerk ontving ze, afgelopen jaar in New York, de prestigieuze Gilder/Coigney International Theatre Award.  Sinds 2016 is zij lid van De Akademie van Kunsten. In 2015 ontving zij, net als eerder Annie Romein-Verschoor zelf in 1977, de Van Praag Prijs (Humanistisch Verbond).

Inloop 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.