Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Opening 2e semester master Jeugdrecht

Startbijeenkomst Master Jeugdrecht en carrièremarkt – donderdag 7 februari 2019

  • .
Datum
donderdag 7 februari 2019
Tijd
Toelichting
Inloop vanaf 15.15 uur Carrièremarkt en borrel vanaf 17.05 uur
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
Lorentzzaal (A144)

Op donderdag 7 februari 2019 organiseert de afdeling Jeugdrecht, in samenwerking met JSV Liberi, een startbijeenkomst om het begin van het tweede semester van de Master Jeugdrecht in te luiden. De startbijeenkomst begint om 15:15 uur en omvat onder meer een lezing, getiteld “Hoe kunnen we de impasse van het thuiszitten doorbreken? Van leerplicht naar leerrecht”.

Deze lezing wordt verzorgd door Marc Dullaert, voormalig Kinderombudsman en oprichter en bestuursvoorzitter van KidsRights. Hij zal een aantal inzichten met ons delen naar aanleiding van de problematiek van thuiszittende jongeren die zich niet kunnen ontwikkelen en geen toegang hebben tot passend onderwijs. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat ondanks de invoering van het passend onderwijs duizenden jongeren tussen wal en schip lijken te raken.

Ook zal tijdens de startbijeenkomst het tweede semester worden geïntroduceerd en zullen verschillende verenigingen en commissies zich kort voorstellen.

Direct na de startbijeenkomst is er de mogelijkheid om je tijdens de carrièremarkt, onder het genot van een drankje, te oriënteren op eventuele stages en nevenactiviteiten.

De uitnodiging, inclusief het volledige programma, vinden jullie via onderstaande link.

We hopen jullie allemaal op donderdag 7 februari a.s. te verwelkomen!

Zie voor meer informatie het programma.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.