Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

'Overwin' door NSO 2019

  • Drs. Leo Samama
Datum
maandag 11 februari 2019
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) gaat in februari 2019 voor de 67e keer op tournee langs de mooiste zalen van Nederland. Natuurlijk wordt de stadsgehoorzaal van Leiden niet overgeslagen!
NSO 2019 zal in het teken staan van het thema ‘Overwin’. Met het thema ‘Overwin’ worden parallellen getrokken tussen de culturele sector, studenten in het algemeen en het project NSO 2019 in het bijzonder.
Er wordt steeds minder geïnvesteerd in klassieke muziek, waardoor dit deel van onze cultuur in een neerwaartse spiraal is beland. Vele orkesten proberen het hoofd boven water te houden. Het NSO lukt dit al 67 jaar, we streven ernaar hierin te blijven overwinnen.
Veel studenten ervaren een grote studiedruk. ‘Overwin’ is een aanmoediging naar deze studenten: wees niet bang en houd je sterk! Daarnaast is het een aanmoediging voor het leven: overwin jezelf, durf te dromen! In het programma van NSO 2019 komt het thema ‘Overwin’ ook terug: de opdrachtcomponist Hawar Tawfiq heeft als Koerdische vluchteling een zeer zware strijd moeten leveren om een nieuw leven te kunnen opbouwen in Nederland. Ook komt de overwinning terug in de Zevende Symfonie ‘Leningrad’ van Dmitri Sjostakovitsj: een oorlogssymfonie geschreven voor de inwoners van Leningrad om hen een hart onder de riem te steken en hen aan te moedigen om krachtig te blijven.

Voorafgaand aan het concert organiseert Studium Generale een inleiding op het concert door Leo Samama.

Tijd en Plaats

19.00 uur Inleiding op het concert door Leo Samama (gratis)
Lipsiusgebouw
Zaal 019
Cleveringplaats 1, Leiden

20.15 uur Concert NSO 2019
Stadsgehoorzaal
Breestraat 60 2311 CS Leiden
Voor het programma en het kopen van kaarten ga naar website van NSO

De Stadsgehoorzaal ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het Lipsiusgebouw.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.