Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Gastcollege

Gastcollege Carsten Herstel: Over de Ervaringen van een Topambtenaar met de politiek

Datum
woensdag 13 februari 2019
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Zaal 3.60

Over de Ervaringen van een Topambtenaar met de Politiek

De politiek bepaalt en de ambtenarij voert uit, een op het oog eenvoudige rolverdeling. In de praktijk is het een stuk ingewikkelder, dat is voor niemand een verrassing. Wat betekent het voor een (top)ambtenaar om samen te werken met bewindspersonen op politiek gevoelige onderwerpen? Hoe handelt een ambtenaar als politieke en ambtelijke belangen botsen? Waarom is het leuk om ambtenaar te zijn? Deze en andere vragen staan centraal in het gastcollege van Carsten Herstel. Carsten Herstel is op dit moment directeur Sanctietoepassing en Jeugd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dag in dag uit heeft hij te maken met vraagstukken waarover de samenleving, de politiek en de media een oordeel hebben. Want recht raakt mensen.

Biographie

Mr. Carsten Herstel is Directeur Sanctietoepassing en Jeugd (tevens plaatsvervangend DG Straffen en Beschermen) bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.