Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Concert Nederlands Studenten Kamerkoor 2019: In the Beginning

Datum
zaterdag 16 februari 2019
Tijd
Locatie
Hartebrugkerk
Haarlemmerstraat 110
Leiden

Met glooiend harmonieuze klanklandschappen in Coplands In the Beginning, serene klanken van Bruckner en vreugdevolle psalmen van Mendelssohn en Ives, brengt het NSK dit jaar een ode aan het begin. Dit is het startpunt van een drieluik waarin het menselijk bestaan centraal staat, onder leiding van nieuwe dirigent Béni Csillag. Opgetogen zingt het koor Gottwalds a cappella-bewerking van Haydns Die Schöpfung, het muzikale hof van Eden waar de zon nooit lijkt onder te gaan. Maar wanneer Eva van de verboden vrucht eet, luidt dit het begin van het einde van het paradijs in. Ontroerende en intieme werken volgen, zoals de spiritual Sometimes I feel like a motherless child en het daarop gebaseerde Sometimes van de jonge Bulgaarse componist Georgi Sztojanov, die dit werk speciaal voor het NSK schreef. In dit stuk verenigt mezzosopraan Leonie van Rheden met haar warme en krachtige stem goed en kwaad, licht en duisternis. Het is tekenend voor het programma, waarin emotie en de tegenstellingen die een begin met zich meebrengen centraal staan: van muzikale vervloeking tot vreugde, vervoering, en verstilling.

Over het Nederlands Studenten Kamerkoor

Van 15 februari tot en met 3 maart 2019 vindt de concerttournee van het jubileumproject van het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) plaats. Het NSK wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit de meest talentvolle zangers uit de Nederlandse studentenwereld. De ca. 40 geselecteerde zangers werken drie intensieve weekenden en één week aan het repertoire. Na de repetitieperiode volgt een concerttournee in negen studentensteden door heel Nederland met traditiegetrouw een eindconcert in het Concertgebouw te Amsterdam.

Met de aanstelling van de nieuwe artistieke leider Béni Csillag is het thema dit jaar 'In the Beginning'. Het volledige concertprogramma is te vinden http://nskk.nl/programma/

Kaartverkoop

Kaarten kosten €17,- regulier en €10,- voor studenten. Te bestellen via http://nskk.nl/events/ 

Concerten en kaartverkoop

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.