Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Werkgroep Taal: Sarah Gagestein over Framing

  • Sarah Gagestein
Datum
dinsdag 8 januari 2019
Tijd
Serie
Alumniwerkgroep Taal
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
147

Werkgroep Taal: Sarah Gagestein over Framing

Eén van de ‘hot-topics’ van de taal- en communicatiewetenschap is al geruime tijd het onderwerp framing. Framing, ofwel het accentueren van bepaalde onderdelen van de werkelijkheid (zodat andere delen minder opvallen), wordt maar wat graag toegepast door politici en ondernemers. Zo worden de volgers van de nationale politiek overspoeld met ‘tsunami’s’ van velerlei aard,  en wordt eenieder door middel van reclames ervan verwittigd dat vrijwel alle fabricaten een rechtstreeks geschenk van moeder natuur zijn.

Over de spreker

Sarah Gagestein is taalstrateeg en oprichter van Taalstrategie. Taalstrategie houdt zich bezig met de vraag waarom sommige mensen overtuigender zijn dan anderen, terwijl daar niet altijd meer argumenten mee gemoeid zijn. Framing is volgens Taalstrategie een belangrijk antwoord op die vraag. Sarah Gagestein is de trotse eigenaar van een cum laude masterdiploma Retorica en Argumentatie aan de Universiteit Leiden.

Over Werkgroep Taal

Veel afgestudeerden zijn op dagelijkse basis op één of andere manier bezig met taal. Of dat nu is als tekstschrijver of als spreker voor groepen, taal is onvermijdbaar. Bij de Werkgroep Taal spreken jonge alumni met elkaar over academische taalgerelateerde thema´s. Dat gebeurt eens per maand. De bijeenkomsten zijn kosteloos. Indien mogelijk worden er gastsprekers uitgenodigd bij de besproken thema’s. Heb je interesse om aan te sluiten? Mail dan naar werkgroeptaal.leiden@gmail.com. Let op: er is beperkte ruimte voor deelname.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.