Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Tentoonstelling 'De rede van Cleveringa' bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Datum
dinsdag 29 januari 2019 - dinsdag 30 april 2019
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
Leiden
Zaal
C-vleugel

De invloed van de rede van Cleveringa reikt tot ver buiten de landsgrenzen. Het is een tijdloze rede die niet zozeer ageert tegen bezetter, maar meer appelleert aan ons innerlijk. Het is onrecht dat gevoeld wordt, het is het onrecht dat spreekt. De rede van Cleveringa, uitgesproken in een tijd dat de toenmalige overheerser oppermachtig was, toont in documenten de impact die het heeft gehad op één van de personen die erbij was en op hen die de woorden op een later tijdstip lazen. De tentoonstelling zal geopend worden door prof. dr. Joanne van der Leun, decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

De opening van de tentoonstelling is op 29 januari om 17.00 uur in de C-vleugel van het Kamerlingh Onnes Gebouw.

De kunstkommissie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid wil Cleveringa's rede extra belichten naast de huidige tentoonstelling 'In het spoor van Cleveringa', die zowel het persoonlijke als het professionele leven van deze beroemde Leidse hoogleraar Handelsrecht en Burgerlijk procesrecht toont. Deze is te zien in de oude UB (Rapenburg 70) tot en met 30 maart 2019.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.