Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Tentoonstelling “In het spoor van Cleveringa”

  • Gastconservator Marten van Harten
Datum
woensdag 16 januari 2019 - vrijdag 29 maart 2019
Toelichting
Tussen 8.00 en 18.00 uur.
Locatie
Oude UB
Rapenburg 70
2311 EZ Leiden

Intieme familiefoto’s, memoires, dagboeken, brieven, teksten van speeches, tekeningen van kamptaferelen en nog veel meer. De rondreizende tentoonstelling, die in 2018 voor het eerst te zien was in Cleveringa’s geboorteplaats Appingedam, belicht zowel het persoonlijke als professionele leven van deze beroemde Leidse hoogleraar handelsrecht en burgerlijk procesrecht.

De tentoonstelling is een educatieve activiteit van het Museum Stad Appingedam in het kader van het Jaar van Verzet 2018 van het Platform W02. Van 16 januari t/m 30 maart te zien in de Oude UB in Leiden, ter gelegenheid van de boekpresentatie van de biografie van Cleveringa van Kees Schuyt op 16 januari. 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.