Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Minerva's Metamorfosen over 444 jaar Universiteit Leiden

Datum
vrijdag 25 januari 2019 - zondag 12 mei 2019
Toelichting
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 24.00 uur. Zaterdag en zondag 10.00 - 23.00 uur.
Locatie
Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden
Zaal
Ontvangsthal

De Romeinse godin Minerva staat in de tentoonstelling symbool voor de vele metamorfoses die de universiteit in haar geschiedenis heeft ondergaan. In de tentoonstelling wordt het huidige beeld van de Universiteit Leiden gekoppeld aan haar rijke historie. De bezoeker wordt meegenomen van de stichting van de universiteit in het jaar 1575 door prins Willem van Oranje, tot de ontwikkeling van de Campus Den Haag en de nieuwbouw van het Gorlaeusgebouw op het Leiden Bio Sciencepark. Naast Minerva als beeldmerk komen de hoogleraren, de studenten, het academisch bedrijf en de huisvesting van de universiteit aan bod.

Tentoonstelling in de UB

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.