Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lezing schrijver Thomas Klupp

Datum
maandag 11 februari 2019
Tijd
Locatie
Van Eyckhof
P.N. van Eyckhof 3
2311 BV Leiden
Zaal
005

Op 11 februari 2019 organiseert de stichting Cultuur & Kommunikation in samenwerking met de opleiding Duitse taal en cultuur van de Universiteit Leiden een lezing door de schrijver Thomas Klupp. Hij zal uit zijn boek „Wie ich fälschte, log und Gutes tat“ voorlezen.

Thomas Klupp, 1977 in Erlangen geboren, is docent voor literatuur aan de universiteit in Hildesheim, waar hij zelf „Kreatives Schreiben und Kulturjournalismus“ heeft gestudeerd. Voor zijn romandebuut „Paradiso“ heeft hij de Nicolas-Born-Förderpreis en de Rauriser literaturprijs ontvangen. Ook was hij betrokken bij het uitgeven van het literatuurtijdschrift „Bella triste“. Thomas Klupp woont en werkt in Hildesheim en Berlijn. Hij maakt deel uit van het Duitse nationale voetbalelftal van de schrijvers.

 Benedikt Jäger, hoofdpersoon van zijn nieuwe roman, woont in een provinciestadje. Hij komt uit een welgesteld gezin en is het gezicht van een antidrugs-campagne, is zelf echter niet afkerig van alcohol en drugs. In zijn tweede boek „Wie ich fälschte, log und Gutes tat“ beschrijft Klupp het leven van Benedikt en schildert daarbij ook een portret van de provincie, met zijn goede en slechte kanten.

 De opleiding Duitse taal en cultuur van de Universiteit Leiden nodigt studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden uit om deze lezing bij te wonen. De lezing zal in het Duits worden gehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.