Universiteit Leiden

nl en

Kunstmatige intelligentie: een revolutie in strategische zaken?

Datum
dinsdag 22 januari 2019
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Spaanse Trap

De snelle ontwikkeling en het toenemende gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) heeft brede strategische implicaties voor internationale zaken. AI heeft de potentie om strategie te transformeren en de machtsverhoudingen dramatisch te beïnvloeden. In zijn onderzoek onderzoekt Dr. Kenneth Payne (King's College London) hoe AI de psychologische essentie van strategie kan beïnvloeden.

Op dinsdag 22 januari 2019 geeft dr. Payne een lezing af met zijn onderzoek over 'Artificial Intelligence: A Revolution in Strategic Affairs?' in samenwerking met het Asser Instituut. Dit evenement is georganiseerd in het kader van een parlementaire rondetafel over Drones en Killer Robots die op 21 januari plaatsvinden in de Tweede Kamer, waar Dr. Payne zal spreken over KI-capaciteiten en strategische implicaties daarvan.

Voor meer informatie over dit event, bezoek de engelse pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.