Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Afrika: 60 jaar onafhankelijkheid

Datum
donderdag 30 januari 2020
Tijd
Locatie
Stadsgehoorzaal Leiden
Breestraat 60
2311 CS Leiden
Nigeria's Independence Ceremonies on 1 October 1960 (Wikipedia).
Ceremonie voor Nigeria's onafhankelijkheid op 1 oktober 1960 (Wikipedia).

Tijdens deze conferentie geven wetenschappers die binnen hun vakgebied tot de wereldtop behoren, hun visie op de huidige stand van zaken in Afrika. De onafhankelijkheid rond 1960 was een keerpunt in de geschiedenis van het Afrikaanse continent, maar wat is er veranderd? Wat is hardnekkig gebleken? Wat heeft voor stabiliteit of werkelijke transformatie gezorgd? Vier gastsprekers reflecteren op het heden en verleden vanuit hun eigen discipline. 

Bekijk het conferentie programmaAanmelding voor deze conferentie is verplicht.

Sprekers

Lungisile Ntsebeza,  hoogleraar African Studies, hoogleraar Land Reform and Democracy in South Africa, University of Cape Town. Prof. Ntsebeza krijgt een eredoctoraat van de Universiteit Leiden op de diës op 7 februari.

Birgit Meyer, hoogleraar Religious Studies, Universiteit Utrecht

Carolyn Hamiltonhoogleraar Archive and Public Culture, University of Cape Town

Jan Abbink, hoogleraar Politics and Governance in Africa, Afrika-Studiecentrum Leiden

Discussants

Rijk van Dijk, hoogleraar Religion in Contemporary Africa and its Diaspora

Jan-Bart Gewald, hoogleraar African History and Director of the African Studies Centre Leiden

Africa 2020

Deze conferentie wordt georganiseerd in het kader van Africa 2020In 2020 staan de Afrikanisten van de Universiteit Leiden, samen met collega's bij de TU Delft en de Erasmus Universiteit, stil bij wat zestig jaar onafhankelijkheid Afrika heeft gebracht. Ze organiseren workshops, seminars, filmavonden, PhD coaching sessies en twee grote conferenties: een aan het begin en een aan het einde van dat jaar.

Houd de ASCL websiteFacebook en Twitter in de gaten voor updates!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie