Universiteit Leiden

nl en

Serie

Noord-Korea

Deze serie kwam tot stand in samenwerking met Home Academy

De Democratische Volksrepubliek van Korea (Noord-Korea) is allesbehalve wat ze zegt te zijn. Noord-Korea is niet democratisch, het volk heeft er niets te zeggen, het is geen republiek maar een feodale monarchie en zelfs helemaal Koreaans is het niet, het omvat slechts de helft van Korea.
Deze vier colleges gaan in op wat Noord-Korea nu ís, niet wat het ooit was en ook niet wat men denkt dat het zou moeten zijn. Dan blijkt Noord-Korea niet geïsoleerd te zijn, maar juist internationaal economisch heel actief. Zo verdient het een fortuin door het grootste illegale uitzendbureau van de wereld te zijn, verwikkeld in de internationale mensenhandel. Toch onderschat de internationale gemeenschap Noord-Korea graag. We horen de holle retoriek, maar missen nogal eens de boodschap.
De vier colleges gaan over het Huis Kim, Noord-Korea en het buitenland, de internationale slavenbrigades van Noord-Korea, en Noord-Korea als dreiging. We zien hoe het land in elkaar zit, waar het naartoe op weg is, hoe het dat doet en wat dat voor de rest van de wereld betekent.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.