Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Ventral striatal atrophy in Alzheimer's disease: exploring a potential new imaging marker for early dementia

  • L.W. de Jong
Datum
dinsdag 11 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. M.A. van Buchem

Dit proefschrift en ook andere recente studies suggereren dat het striatum mogelijk vrij vroeg in het ziekteproces van de ziekte van Alzheimer is betrokken: vormveranderingen in het ventrale striatum zijn een belangrijke kandidaat-marker is voor de preklinische fase van de ziekte. Echter, alvorens hier met zekerheid iets over kan worden geconcludeerd, is het aan te bevelen om de subcorticale signatuur van de ziekte van Alzheimner nader de onderzoeken. Met name de temporele relatie tussen atrofie van het ventrale striatum in de ziekte dient te worden onderzocht, evenals atrofie van het ventrale striatum in de ziekte ten opzichte van degeneratieve veranderingen in de andere systemen van de basale voorhersenen.

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

pers@lumc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.