Universiteit Leiden

nl en

Uitreiking Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2018

Datum
donderdag 13 december 2018
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A051

De Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden en Defence for Children nodigen u van harte uit voor de uitreiking van de zesde Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs op donderdag 13 december. De scriptieprijs gaat uit naar de beste masterscriptie op het terrein van kinderrechten. Uit de vele ingezonden scripties van rechtenstudenten maar ook studenten vanuit andere disciplines heeft de jury onder leiding van voorzitter Jaap Doek zes kandidaten genomineerd die in aanmerking komen voor de scriptieprijs.

Genomineerden

 1. Elise Blondeel 
  Naar een zuivere conceptueel-theoretische toepassing van het belang van het kind in het strafrecht. De strafrechtelijke toepassing van artikel 3 IVRK in de kinderschoenen.
   
 2. Ilona van Angeren
  Primaire teen sexting: kinderpornografie of niet? Een onderzoek naar het opnemen van een vergelijkbare uitzonderingsgrond voor primaire teen sexting in artikel 240b van het Wetboek van Strafrecht als in lid 4 van §184c van het Duitse Strafgesetzbuch.
   
 3. Isabelle Kornelis
  Een ‘goede’ rechtsbescherming voor een kind geboren in het ‘verkeerde’ lichaam. De medische mogelijkheden voor een kind met genderdysforie, i.c.m. de relevante wet- en regelgeving in Nederland, bezien vanuit een internationaal perspectief en kennis uit de medische wetenschap. 
   
 4. Josanne Mossink
  Grooming van virtuele lokpubers.
   
 5. Marit Buddenbaum
  The Rights of Siblings under International Children’s Rights Law.
   
 6. Thijs Hannema
  Over de hoofden van kinderen. Een kinderrechtelijke benadering van profileren van kinderen, geautomatiseerde besluitvorming en artikel 22 van de algemene verordening gegevensbescherming.

Programma

14:30 uur: ontvangst

15:00 uur: welkom door professor Ton Liefaard, hoogleraar Kinderrechten Universiteit Leiden

15:10 uur:  lezing 'Seksueel geweld tegen kinderen: recht, vrijheid en verantwoordelijkheid' door Cleveringahoogleraar Corinne Dettmeijer 

15.40 uur: discussie met publiek

15:55 uur:  presentaties genomineerden

16:30 uur: bekendmaking winnaar Kinderrechtenscriptieprijs door professor Jaap Doek

17:00 uur: borrel in het restaurant van de Rechtenfaculteit

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Met vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Afdeling Jeugdrecht, via jeugdrecht@law.leidenuniv.nl  of 071-527 60 56.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.