Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Targeted Therapy for Triple-Negative Breast Cancer

  • R.P. McLaughlin
Datum
donderdag 13 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. B. van de Water

Triple negatieve borstkanker (TNBK) is een agressieve vorm van borstkanker die niet kan worden behandeld met anti-hormonale therapieën: de huidige behandeling bestaat nog steeds uit een combhinatie van het verwijderen van de tumor, chemotherapie en/of bestraling. Het belangrijkste doel van dit proefschrift was het ontdekken van nieuwe TNBK-specifieke afhankelijkheden met nadruk op nieuwe synergetische combinaties, bestaande uit klinisch goedgekeurde middelen in combinatie met nieuwe, doelgerichte moleculen. 

De conclusie is dat EGFR-resistente TNBK-tumoren gevoelig gemaakt kunnen worden met behandeling met CDK-remmers die transcriptie remmen via P-TEFb/CDK9 in tumoren die afhankelijk zijn van EGFR-gemedieerde signaaltransductie en/of een nauwkeurig gecontroleerde celcyclus hebben. 

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.