Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Squaramide-based supramolecular polymers: from self-assembly to in vivo application

Datum
maandag 10 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. A. Kros

De zelfassemblage van moleculaire bouwstenen in goeed vormgegeven supramoleculaire structuren door non-covalente krachten is een sterke aanpak voor de constructie van materialen. In een natuurlijke omgeving profiteren processen van deze omkeerbare bindende krachten. De wetenschap streeft ernaar om synthetische materialen te ontwikkelen die, net als in de natuur, aanpasbaar, omkeerbaar en functioneel zijn voor een breed spectrum van toepassingen, variĆ«rend van medische toepassingen tot toepassing in de elektronica. Om dat te kunnen doen moet precies uitgezocht worden hoe het in de natuur wekrt.

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.