Redox Interconversion between Metal Thiolate and Disulfide Compounds

2311 GJ Leiden

Promotoren

• Prof.dr. E. Bouwman
  • Prof.dr. C. Fonseca Guerra (VU A’dam)

Metaalenzymen die de elektronenoverdrachtsreacties ondersteunen, spelen een fundamentele rol in veel biologische systemen, bijvoorbeeld bij het vervoer van zuurstof in het lichaam, de reductie van het nitrietionen en de synthese van neurotransmitters. Van nog niet alle elektronenoverdrachtsreacties is bekend hoe het mechanisme precies werkt. Dit onderzoek is gericht op de structuur en spectroscopische eigenschappen van de actieve plaats in CuA-enzymen, alsmede de processen die een rol spelen in de elektronenoverdracht.

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden