Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Policy versus practice

Datum
woensdag 12 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. M.J. van der Wal
  • Dr. G.J. Rutten

Dit proefschrift betreft nieuwe inzichten in taalvariaties en -veranderingen in het Nederlands in de late 18e en vroege 19e eeuw. Hadden officiële taalbeleidsmaatregelen invloed op het dagelijkse taalgebruik en in hoeverre? Achtergrond van de ontwikkelingen was de natievorming van de Noordelijke Nederlanden, waarin het Nederlands als identiteitsversterkend aspect een rol speelde. 

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.