Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Opening Overzichtstentoonstelling ‘Heritage on the Move’

Datum
maandag 3 december 2018
Tijd
Locatie
Oude UB
Rapenburg 70
2311 EZ Leiden

Opening Overzichtstentoonstelling ‘Heritage on the Move’

Vandaag meer dan ooit tevoren gaan erfgoed en migratie hand in hand. Om allerlei redenen bewegen mensen zich rond de wereld en daarmee ook hun erfgoed. Wat gebeurt er met dit erfgoed en wat voor rol gaat dit spelen?

LeidenGlobal deed in 2017 én 2018 een oproep aan onderzoekers, verbonden aan de LeidenGlobal partners, waaronder de universiteit Leiden, om een  foto in te sturen met hun interpretatie van reizend erfgoed, ‘Heritage on the Move’. Uit de ingezonden foto’s en bijbehorende onderzoeken is beide jaren een selectie gemaakt voor een offline en online tentoonstelling.

Inmiddels bestaat de zeer kleurrijke tentoonstelling uit 18 foto’s van onderzoekers uit Leiden met hun visie op het onderwerp ‘Heritage on the Move’: de verandering van (cultureel) erfgoed door en/of tijdens migratie. Mensen over de hele wereld verhuizen, soms vrijwillig en soms hebben zij geen keuze. Zij nemen hun erfgoed en cultuur mee naar andere plekken, waar het verandert, net zoals zijzelf.

Op 3 december zal voor het eerst de complete tentoonstelling te zien zijn met alle 18 foto’s. Na een korte introductie van de voorzitter van LeidenGlobal, Gert Oostindie,  belichten drie onderzoekers kort hun foto en bijbehorend onderzoek. Naderhand is het mogelijk om met de onderzoekers / fotografen verder te praten tijdens een borrel.

De tentoonstelling is te zien van 3 december 2018 tot 7 januari 2019

--

LeidenGlobal is een samenwerkingsverband, waarin de Leidse wetenschappelijke en museale instellingen kennis, collecties, onderzoek en onderwijs op het gebied van ‘wereld-zaken’ met elkaar verbinden. LeidenGlobal zorgt ervoor dat de Leidse kennis en activiteiten op het terrein van globale en regionale studies zichtbaar is voor een breed publiek. www.leidenglobal.org

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.